Samenwerking

Waarvoor kan je bij de Regionale Landschappen terecht als inwoner, gemeente of vereniging?

Samen bouwen aan het landschap van morgen, daar draait het bij ons om. Elk Regionaal Landschap helpt, inspireert, regisseert, stimuleert … inwoners en partners om samen te werken aan een wervend landschapsverhaal. Regionale Landschappen werken op bestuursniveau in nauw partnerschap met de vijf provincies: AntwerpenLimburgOost-VlaanderenVlaams-Brabant en West-Vlaanderen. Daarnaast voeren we ook projecten uit in samenwerking en met financiering van de Vlaamse overheid en Europa: o.a. Europees natuurnetwerk, onroerend erfgoed. Vanuit deze structurele samenwerking wordt natuur en landschap versterkt.

Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Als inwoner

Je kan bij ons terecht voor cursussen en publieksevenementen. We laten je het landschap ontdekken, beleven en leren hoe je er bewust mee om kan gaan. Onze teams staan voor je klaar met landschapsadvies op maat. Wil je zelf meebouwen aan een mooi landschap? 

Als gemeente

Jouw Regionaal Landschap faciliteert projecten die leiden tot een duurzaam landschap. Dankzij onze brede blik op de regio en onze unieke terreinkennis, bieden we lokaal maatwerk. Al 221 gemeenten sloten zich aan bij een Regionaal Landschap. Ben jij de volgende?

Als vereniging

Regionale Landschappen staan garant voor een integrale werking aan het landschap. Heel wat spelers uit het landschap zijn aangesloten als lid of partner bij een Regionaal Landschap. Het gaat om natuur-, landbouw-, jacht-, toeristische – en erfgoedorganisaties. Nu jij nog?

© Lars Soerink, Vildaphoto
© Lars Soerink, Vildaphoto
© Yves Adams, Vildaphoto