Beleven

Samen op Pad

Een super leuke wandel- en fietskaart op kindermaat in de ruime regio rond MechelenTerug naar overzicht

1-5 kmkm

Afstand

Gratis

prijs

drie tot zes jaar

Leeftijd
Delen

Beleef de natuur met de hele familie

Ga op avontuur met een ijsvogel, konikpaard, kikker of ander wandelvriendje! In en rond Mechelen vind je de leukste tochten voor de hele familie. 

Deze avontuurlijke gezinswandelingen kan je hier gratis downloaden. Per lus is er ook nog een detailkaart die je verder op weg helpt! 

© Regionaal Landschap Rivierenland
  • Alle lussen
  • Voor de allerkleinsten
  • Digitale app
  • Educatief
  • Avontuurlijk
  • Fietsen
Kompastocht in het Mechels Broek

In het bezoekerscentrum kan je een kompas en een opdrachtenbundel uitlenen. Als je de opdrachten goed uitvoert, vind je alle letters om het raadsel op te lossen. Het materiaal uitlenen kost 5 euro (3 euro voor leden van Natuurpunt). Waarborg 20 euro.

Download kaart en infofiche

Op avontuur met de Boeboeks

In het bezoekerscentrum van Natuurpunt kan je een tas uitlenen vol spannende opdrachten om samen met Piepel en Soeza op tocht te gaan in het Mechels Broek. De tas uitlenen kost 5 euro (3 euro voor leden van Natuurpunt). Waarborg 20 euro. 

Download kaart en infofiche

Fietsen over het Hombeeks Plateau

Spring op je fiets en beleef op een sportieve manier het Hombeeks plateau. Maak kennis
met de lokale groentetelers, paardenkwekers, melkerij en zoveel meer. Langsheen deze fietsroute leer je spelenderwijs over de landbouwactiviteiten die deze regio rijk is.

Download kaart en infofiche

Op stap met kleine vos

Op stap met de kleine vos’ is een wandellus die speciaal ontwikkeld werd voor kleine avonturiers. Het parcours is 850 m lang. Onderweg kom je 4 infopanelen tegen met een leuke opdracht of een leuk spel. Je ontdekt hoe de kleine vos verandert van ei, over rups en pop, tot vlinder. Langs het parcours liggen er twee speelbossen.

Download kaart en infofiche

Spotterpad Tivolipark

Het nieuwsgierige eekhoorntje Spotter is de gids voor de kinderen in het Tivolibos. De route start achter het eetcafé t’ASS en loopt langs 17 informatieve en interactieve spelelementen. Speuren naar bosdieren, door een mollenpijp kruipen, balanceren tussen bomen, kriebelbeestjes zoeken, een liedje componeren op bosinstrumenten, gekke sprongen maken en door de ogen van een bij kijken. 

Download kaart en infofiche

De ijsvogel in Sport Vlaanderen

Wandeling rond de recreatievijver met sportieve doe-haltes voor kinderen zoals een bezoek aan de volkssportentuin, spelen in de voetbalkooi, skateboarden op de skatestreet en ravotten in de speeltuin. Voor de jonge en avontuurlijke fietsers is er een MTB parcours in het domein. Bij warm weer is het heerlijk spelen op het strand.

Download kaart en infofiche

Speelplein Weyneshof Bonheiden

Weyneshof is een bosrijk en historisch gebied. In de 7,5 hectaren bos vind je een speelbos, een pingpongtafel, een voetbalveld en verschillende speelweides met speeltoestellen. Of waag je liever een rondje op het avontuurlijk fietsenparcours? Voor de speurders is er ook een Geocachingroute.

Download kaart en infofiche

 

Ontdek de stad met Rommy

Rommy houdt van spelen in de stad! Je vindt hem op spelprikkels, monumenten, in parken en zelfs op elektriciteitskasten. Zoek je mee naar leuke raadsels en weetjes op enkele monumenten? Op enkele reuzegrote spelprikkels leef je je uit.

Download kaart en infofiche

Wandelen tussen grazers in het Robbroek

Robbroek ligt tussen de rivieren Zenne en Dijle. Hier kan je avontuurlijk wandelen tussen de grazers: konikpaarden en gallowayrunderen. Ze helpen bij het beheer, doordat de dieren niet alles even graag eten en niet overal komen, ontstaat er veel variatie in de begroeiing. Er is een knuppelpad maar toch zijn laarzen of stevige schoenen noodzakelijk.

Download kaart en infofiche

Op avontuur in Blaasveldbroek

Met twee speelzones vormt het Blaasveldbroek een ideale speel- en wandelplek voor kinderen, zeker met het otter- en bevereiland! Een idyllisch plekje natuur waar de speelse otter en de bouwlustige bever zich helemaal thuis voelen. Je kan er heerlijk picknicken, spelen op de zandberg, water uit de grond pompen en takken zoeken om de beverdam te verstevigen.

Download kaart en infofiche

Bo is jarig - Mechels Broek

Bo, de libel, is jarig en droomt van een mooi feest, maar ze weet niet goed hoe ze dat doet, jarig zijn. Komen jullie haar helpen? Trek het Mechels Broek in met een grote speurkaart en voer onderweg allemaal leuke opdrachtjes uit.

Download kaart en infofiche

Hout de dief - Vrijbroekpark

jsvogel ontving een email van koning ijsbeer om te melden dat zijn voorraad ijsjes aan het smelten is. Wat heeft het smelten van het ijs te maken met het Vrijbroekpark? Ontdek het in deze spannende tocht vol raadsels en speurwerk, hoge bomen, papieren bootjes en een duif die droomt van zeilen.

Download kaart en infofiche

Kadodderpad - Tivolipark

Het natuurwezentje Kadodder neemt je samen met zijn vriendinnetje, de bijenkoningin Apida, mee op een spannend avontuur doorheen de kinderboerderij. De route loopt langs 20 interactieve voelhuisjes én avontuurlijke spelelementen. Als je Kadodder vindt, hoog in zijn boomhutje op de kinderboerderij, zingt hij voor jou zijn mooiste liedje.

Download kaart en infofiche

Natuurschatten in de Hondsbossen

Trek erop uit en ga op schattenjacht! Volg de juiste weg dankzij de schatkaart die je kan downloaden op de website www.skw.be/kinderwandelinghondsbossen.
Voer de opdrachtjes allemaal correct uit en ontdek zo de grootste schat die we bezitten. Tijdens de zomermaanden verwelkomen de ezels je tijdens de wandeling.

Download kaart en infofiche

Vossenstreken fort van Duffel

De natuur zit vol geheimen en wonderbaarlijke weetjes… Ontdek ze met Vossenstreken, de tofste wandelapp voor kleine én grote avonturiers! Je kan kiezen in welk thema je de Vossenstrekenroute in dit spannende Fort wil wandelen: ‘Op wacht’, ‘Vlugge vliegers’ of ‘De flitsende fluiter’.

Alle informatie vind je terug op www.vossenstrekenapp.com

Download kaart en infofiche

Vossenstreken Zellaer

De natuur zit vol geheimen en wonderbaarlijke weetjes… Ontdek ze met Vossenstreken, de tofste wandelapp voor kleine én grote avonturiers! Je kan kiezen in welk thema je de Vossenstrekenroute in dit prachtige kasteeldomein wil wandelen: ‘Minuscule Mossen’, ‘Verrassend Veelzijdig’ of ‘De Heren van Zellaer’.

Alle informatie vind je terug op: www.vossenstrekenapp.com

Download kaart en infofiche

Vossenstreken Roosendael

De natuur zit vol geheimen en wonderbaarlijke weetjes… Ontdek ze met Vossenstreken, de tofste wandelapp voor kleine én grote avonturiers! Je kan kiezen in welk thema je de Vossenstrekenroute in deze mysterieuze abdijsite wil wandelen: ‘Tik Tak’, ‘Ik zie, ik zie’ of ‘Vlugge vliegers’. 

Alle informatie vind je terug op www.vossenstrekenapp.com

Download kaart en infofiche

Gasthuisbossen

In de Gasthuisbossen kan je soms een ree zien oversteken als je stil bent. Voor de paddenstoelenwandeling: volg de rode bordjes en zoek de houten paddenstoelen. Bij 5 paddenstoelen staat een bord met een opdracht. Zo kom je meer te weten over de dieren in het bos en kan je ze helpen. Veel plezier!

Download kaart en infofiche

Curieuzeneuzemosterdpad

Volg ons konijntje en ga op avontuur doorheen een deel van het Mosterdpot natuurgebied beheerd door Natuurpunt Oude Spoorweg. Leef je uit in het avontuurlijke speelbos, laat je verwonderen bij de vogelkijkwand, ontdek de curieuzeneuzepaaltjes of probeer het blotevoetenpad uit.

Download kaart en infofiche

© Regionale Landschappen
© Regionale Landschappen
© Regionale Landschappen
© Regionale Landschappen
© Regionale Landschappen