Projecten

Plattelandscentrum Paddenbroek

Plattelandscentrum Paddenbroek: inspiratiepunt voor Natuur- en MilieueducatieDelen

In het plattelandscentrum Pajottenland (Paddenbroek) gaan natuur, landbouw, toerisme, duurzaamheid en streekidentiteit samen. Zowel scholen, verenigingen, groepen als individuele bezoekers kunnen er terecht.

Aan de voet van de Kesterheide in Gooik, langs de oude trambedding, ligt de hoeve van De Paddenbroek met een unieke hoogstamboomgaard, poelen, ecologische moestuin, bakoven en bijenhal. 

Het Regionaal Landschap staat in voor de Natuur- en Milieueducatie van het Plattelandscentrum. Er is een aanbod van begeleide pakketten op het domein zelf en vanuit Paddenbroek wordt ook educatie in de hele regio Pajot & Zenne versterkt.

De begeleiding van de activiteiten gebeurt door een team van gemotiveerde, vrijwillige gidsen. Heb je een warm hart voor natuur? Wil je dit graag delen met kinderen en jongeren? Dan ben jij de gids die we zoeken. Je komt in een team terecht van gepassioneerde mensen. Jouw meter/peter zorgt ervoor dat de opstart goed verloopt en tijdens een korte cursus ‘Gidsen voor kinderen’ krijg je tal van tips en tricks. Contacteer ons voor meer info.

Reserveer een activiteit Neem contact op met Katelijne
© Regionale Landschappen
© Regionale Landschappen
© Regionale Landschappen
© Regionale Landschappen