Projecten

Opgewekt Pajottenland 2.0

Van visie naar realisatieDelen

Het Pajottenland kent heel wat uitdagingen wat betreft klimaatverandering, zoals droogte en wateroverlast. Maar de typische kenmerken van het landschap bieden tegelijk ook kansen om te werken aan onze klimaatdoelstellingen.

De visie waar we aan werkten (2018-2021) zetten we de komende drie jaar om naar eerste betekenisvolle realisaties. We bouwen verder aan een klimaatbestendig en energiek landschap. Hiervoor slaan we de handen in elkaar met gemeenten, burgers, landbouwers, bedrijven en verenigingen. De komende jaren beweegt er wat in ons Pajotse landschap. Samen vliegen we er weer opgewekt in! 

In dit project werken Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Provincie Vlaams-Brabant en Klimaatpunt vzw, met de steun van de Vlaamse overheid, naar een energieneutraal Pajottenland in 2040. Samen met 10 Pajotse gemeenten (Bever, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal en Sint-Pieters-Leeuw) zoeken we naar de ideale mix van duurzame energiebronnen in het Pajottenland.

 

Lees meer Persbericht verlenging Ontdek de VolleGaasroute
©

juni 2023

Persmoment

Het vernieuwde team van startegisch project Opgewekt Pajottenland is volledig. Coöridnator Frank Nevens werd voorgesteld aan de kerngroep en de pers. Er wed met een opgewekte cocktail geklonken op een nieuwe projectperiode van drie jaar. Het prachtige natuurpark Slagvijver in Lennik - een realisatie dankzij Opgewekt Pajottenland - vormde het decor.