Nieuws

Subsidie voor De kracht van groen

We kregen 123.000 euro subsidie van Platteland Plus voor De kracht van groen, ons project waarmee we zorginstellingen helpen bij vergroening.Delen

Regionaal Landschap Dijleland haalde 123.000 euro subsidie van Platteland Plus binnen voor het project "De kracht van groen". Met dit project willen we zorginstellingen helpen bij het vergroenen van hun domein. Zo brengen we de natuur tot bij de mensen die zelf niet (meer) de mogelijkheid hebben om de natuur op te zoeken. Want de natuur doet deugd. Ze heeft een positieve invloed op ons fysiek en mentaal welzijn! Bij zorginstellingen is er dan ook veel vraag naar kwaliteitsvol belevingsgroen in de onmiddellijke nabijheid. Als regionaal landschap helpen we hen graag om dit te realiseren. "De kracht van groen" loopt tot 30 juni 2023.

Meer info over het project: contacteer An Devroey

Om zorginstellingen te inspireren werkten de regionale landschappen in 2021 al een inspiratiegids uit. Deze vertelt het verhaal van twee algemene ziekenhuizen, twee woonzorgcentra en twee psychiatrische ziekenhuizen die de buitenruimte van hun voorziening groen inrichtten en dit groen inzetten in hun werking. Je komt te weten waarom zorginstellingen kozen voor vergroening, hoe ze geïnspireerd werden, hoe de samenwerking met het regionaal landschap en andere partners verliep. Je kan de gids hieronder downloaden:
 

© Kristof Beckers