Nieuws

Herentse jeugdverenigingen steken een tandje BIJ

Vijf jeugdverenigingen in Herent gaan aan de slag om hun terrein bijvriendelijker te maken.Delen

Vijf jeugdverenigingen in Herent gaan aan de slag om hun terrein bijvriendelijker te maken. Een bijenhotel was de eerste stap, maar nu hebben we ook een heleboel klimplanten en inheemse bomen en struiken aangeplant. Dit verhoogt niet alleen het nectaraanbod voor de bijen, maar is ook voor heel wat andere dieren interessant.

Natuur- en speelwaarde gaan hierbij hand in hand. Enkel een kort gemaaide grasvlakte biedt immers ook naar spel weinig uitdaging. Schaduwbomen, speelbosjes, een wilgenhut en druivelaars en bramen maken deze terreinen ook voor de leden heel wat interessanter. Ook rond duurzaam watergebruik gaan we in dit project aan de slag: jeugdhuis de Molotov plaatste een regenwaterput om de toiletten op aan te sluiten. De verenigingen zullen zelf nog nestkasten maken voor vogels en vleermuizen. Ook dit is een win-win, want scouts Herent had in het verleden last van eikenprocessierups en mezen en vleermuizen voeden zich met de rupsen en vlinders van deze soort. Hopelijk kunnen we met dit project andere jeugdbewegingen inspireren.

Zie hier het fotoverslag van de realisaties.

Deze realisaties kaderen in het provinciaal Duurzaam Biodiversiteitsproject 'Herentse jeugdverenigingen steken een tandje BIJ'. Hierbij ondersteunen Regionaal Landschap Dijleland en de gemeente Herent met de steun van provincie Vlaams-Brabant 5 jeugdverenigingen om hun terreinen natuurlijker, klimaatbestendiger en groener te maken.

Meer info over het project: contacteer Annabel Pennings

Nog inspiratie nodig? Bekijk deze brochure.

 

© RLD vzw
© RLD vzw