Landschapsacademie

Rapport: Valleicursus landschapsbiografie van de Kleine Nete tussen Geel en Herentals

In deze landschapsbiografie (2020) nemen we je mee tussen Geel en Herentals waar de Kleine Nete over een tiental kilometer door een brede vallei stroomt.Delen

Rapport: Valleicursus lanschapsbiografie van de Kleine Nete tussen Geel en Herentals

Een landschap is voortdurend in verandering. Sommige veranderingsprocessen verlopen traag. Andere zorgen voor een snelle of plotse ommekeer. Zo kent elk landschap perioden of momenten die ingrijpender zijn dan andere. Toch laat elke periode sporen na, die na een tijd vervagen, uitgewist worden of bedekt raken door weer andere sporen. Het landschap is gelaagd. 

De actoren en factoren die sporen nalaten en die aan de basis liggen van de voortdurende veranderingen, zijn van menselijke en natuurlijke aard. De interactie tussen mens, cultuur, biodiversiteit en natuur vormt de kern van het levensverhaal van het landschap, de landschapsbiografie. 

In deze landschapsbiografie (2020) nemen we je mee tussen Geel en Herentals waar de Kleine Nete over een tiental kilometer door een brede vallei stroomt. De rivier vormt er de grens tussen Geel en Kasterlee (deelgemeenten Kasterlee en Lichtaart) en tussen Olen en Kasterlee (deelgemeente Lichtaart). 

download de cursus hier