Landschapsacademie

Rapport: Paard in het Landschap

Deze brochure is het sluitstuk van het plattelandsontwikkelingsproject ‘Paard in het Landschap’, uitgevoerd door de drie Oost-Vlaamse regionale landschappen Vlaamse Ardennen, Meetjesland & Leievallei en Schelde-Durme, met financiële steun van Europa (ELFPO – Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling), Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen.Delen

Rapport: Paard in het Landschap

Deze brochure is het sluitstuk van het plattelandsontwikkelingsproject ‘Paard in het Landschap’, uitgevoerd door de drie Oost-Vlaamse Regionale Landschappen Vlaamse Ardennen, Meetjesland & Leievallei en Schelde-Durme, met financiële steun van Europa (ELFPO – Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling), Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen.

Het project startte in november 2018 en werd afgerond in april 2022. Via dit project gaven de Oost-Vlaamse regionale landschappen paardenhouders gericht advies en begeleiding op maat om hun paardenweiden en -infrastructuur natuur- en landschapsvriendelijker in te richten en te beheren met voordelen voor zowel landschap, natuur, biodiversiteit als het welzijn van hun paarden. Met deze brochure hopen we je een leidraad te bieden om zelf aan de slag te gaan. Heb je vragen of kan je praktisch advies op maat gebruiken? Neem dan zeker contact op met het regionaal landschap in je buurt. 

Lees het rapport