Landschapsacademie

Rapport: Naar een integrale bestuiving en meer biodiversiteit in de teelt van appel en peer

Fruittelers gaan aan de slag met metselbijen en andere ‘wilde’ bestuivers. Conclusies en aanbevelingen vanuit het project ‘Meer Natuur voor Pittig Fruit’ (2016-2019).Delen

Rapport: Naar een integrale bestuiving en meer biodiversiteit in de teelt van appel en peer

Fruittelers gaan aan de slag met metselbijen en andere ‘wilde’ bestuivers. Deze publicatie bevat de belangrijkste projectresultaten van ‘Meer natuur voor pittig fruit’ (2016-2019), (de evolutie van) de bezetting van nestkasten voor metselbijen in boomgaarden en de bevindingen uit onderzoek naar de effecten van metselbijen op de kwaliteit en de vruchtzetting van appel en peer.

Het is tegelijk een handleiding voor de fruitteler die zich wil engageren voor een grotere bestuivingszekerheid in de boomgaard door in te zetten op een integrale bestuiving. In het eerste deel van deze brochure stellen we deze natuurlijke aanpak voor. Dit deel kan gelezen worden als een handleiding voor de fruitteler die met metselbijen aan de slag wil. In deel twee zijn de belangrijkste projectresultaten weergegeven voor dit projectaspect (bevordering van de bestuivingszekerheid).

Download het rapport hier
© Regionale Landschappen