Beleven

Wandelnetwerk Zuid-Dijleland

Diepe holle wegen leiden je door een rijk lappendeken van bossen, rivieren en prachtige erfgoedparels. Vanuit Leuven volg je de wandelknooppunten steeds dieper de bossen van het Meerdaalwoud in. Het glooiende Dijleland is rijk aan onverharde wegen en dat maakt het een ideaal gebied voor wandelaars.Terug naar overzicht

300km

Afstand
Delen
Het Dijleland is een ideaal wandelgebied dat nooit verveelt. In het zuiden van het Dijleland snijdt de Dijle als een meanderend, groen lint in het Brabantse leemplateau. Het is de streek van het prachtige Meerdaalwoud en Heverleebos. De serres in het landschap herinneren aan de hoogdagen van de druiventeelt. Je kan flaneren door het Warandepark in de schaduw van het Afrikamuseum of de natuur van de Doode Bemde bewonderen. Hier en daar stoot je op een kasteel en elk dorp heeft wel enkele boeiende verhalen en legenden te vertellen.
 
Het 300 km lange netwerk telt veel onverharde wegen en enkele flinke kuitenbijters en sommige routes zijn dan ook minder geschikt voor rolstoelgebruikers of kinderwagens.
 

Het wandelnetwerk werd gerealiseerd door de samenwerking van Regionaal Landschap Dijleland vzw, Toerisme Vlaams-Brabant vzw, de Vlaamse Landmaatschappij en het Agentschap voor Natuur en Bos.