Beleven

Wandelnetwerk Brabantse Kouters

De Brabantse Kouters ontdek je het liefst al wandelend. Ga langs de velden, kapellen, bosjes en trage wegen. Geniet van de spectaculaire uitzichten op de Brusselse skyline en laat je verbazen door al het groen in de Groene Noordrand.780 km

Afstand

Gratis - 6 euro - 9 euro

prijs
Delen

De Brabantse Kouters is een verrassend groene streek. Het wandelnetwerk Brabantse Kouters neemt je mee door Affligem, Asse, Grimbergen, Kapelle­-op-den-Bos, Kraainem, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst. In totaal kan je er 780 kilometer aan wandelwegen ontdekken.

Ten westen van de A12 is de route bewegwijzerd, goed voor 480 km wandelplezier. Als je goed kijkt, zie je dat er in 60 palen zelfs gaatjes geboord zijn zodat de solitaire bijen hun nestjes kunnen bouwen. In de oostkant van de regio stap je over op het digitaal wandelnetwerk en vertelt je smartphone de weg. Gewoon even de app Wandelknooppunt downloaden, je schoenen aandoen en je bent vertrokken.

Zo ontdek je de kouters, de bosjes, de dreven, het erfgoed en al het moois dat onze Groene Noordrand te bieden heeft.

Hieronder kan je een route uitstippelen via de knooppunten en deze dan downloaden naar je smartphone of gps. Of maak het jezelf nog gemakkelijker en kies één van de kant-en-klare suggestielussen.

Heb je graag ook een papieren versie in de hand? Het wandelnetwerk werd in 2023 uitgebreid met 100 km extra digitaal wandelnetwerk in Kraainem, Machelen, Wezembeek-Oppem en Zaventem. Je kan de vernieuwde editie aankopen via onze webshop.

De nieuwe publicatie kost 9 euro en bevat één beknopte infogids, twee viertalige kaarten (door de uitbreiding van het netwerk past niet alles op één kaart) en een kartonnen hoesje. Kaarten zonder infogids zijn niet meer verkrijgbaar.

Op stap met de app
© Lander Loeckx

780 kilometer wandelplezier in het groen met uitzicht op de Brusselse skyline

480 kilometer is digitaal én bewegwijzerd wandelpad, 300 kilometer enkel digitaal

1ste (en mooiste) digitaal wandelnetwerk van België

60 bijenpalen bieden nestgelegenheid voor solitaire bijen