Beleven

Wandeling 'Koninklijke Kempen' (16,7 km)

Al wandelend door het Prinsenpark, langs de Koningshoeve, het Koninklijk Paviljoen en de mysterieuze grafheuvel van Baron Coppens ontdek je het koninklijke verleden van de Kempen.

Download route

Prinsenpark, Kastelsedijk 5, 2470 Retie

Startplaats

16,7km

Afstand
Delen

Over

Wandel dwars door het voormalige Koninklijk Domein der Kempen en (her-)ontdek het koninklijke verleden van Retie en Ten Aard. Overal in het landschap zie je sporen van deze geschiedenis: van de boswachtershuizen en de kasseiweg tot de grafheuvel van baron Coppens en het koninklijk paviljoen aan het kanaal Bocholt-Herentals. Absolute topper: de talloze vijvers van het Provinciaal Groendomein Prinsenpark.

 

Wist je dat....

  • De wandeling kadert binnen ons project 'Koning in de Kempen'?
  • Deze route genomineerd werd voor Wandeling van het Jaar? Stemmen kan nog tot 31 augustus 2023!
  • Je voor of na de wandeling kan genieten van een lokaal drankje dankzij de nieuwe zomerbar van Beer4Nature aan het Prinsenpark?
  • We ook een boek schreven over de geschiedenis van het domein? Er zijn nog steeds exemplaren beschikbaar!
  • Medeauteur Danny te gast was bij Voorproevers op Radio 1? Danny vertelt je graag meer over het boek en het koninklijke verleden van de Kempen. De podcastaflevering beluister je hier.
Stem tot 31 augustus 2023 voor deze wandeling als Wandeling van het Jaar! Download en GPX-file Download de printvriendelijke fiche
© Bart Van der Moeren