Beleven

Wandelen langs trage wegen in Klein-Brabant

Brochure met 3 wandelingen in Bornem, Puurs en Sint-Amands. De wandelroutes kunnen ook aaneengeschakeld worden tot 1 grote wandeling.Het Breeven. Barelstraat 111. 2880 Bornem.

Startplaats

Keuze uit 4 wandelingen: 5,6 km - 6 km - 11km

Afstand

gratis

prijs
Delen

Iedereen kent Klein-Brabant van haar Stille Waters, vandaag ontdek jij haar diepe gronden. Want deze uitzonderlijk natuurlijke streek herbergt tal van toeristische toppers in een landschap omsloten door water. Laat je leiden door de rivieren en verken het sprookjesachtige kasteel van Marnix de Sainte-Aldegonde in een bocht van de Oude Schelde. Bezoek het kasteel d’Ursel met zijn jachtpaviljoen De Notelaer. Herontdek aloude tradities in het Weerts cultuurhuis ‘De Zilverreiger’ en de ware betekenis van ‘slow food’ in het Molenmuseum. Cultuurzoekers bestellen hun dosis woordkunst in het Emile Verhaeren Museum. Om daarna een eigen heldenverhaal rond het Fort van Liezele te bedenken. Voor inspiratie duik je diep in de prachtige natuurdomeinen en het stiltegebied van Bornem. Wandel en fiets door het verscholen natuurschoon en hou halt bij een typisch streekterras. Daar proef je van de Vlaamse asperges, verDuveld lekkere biertjes en paling in het groen.

In deze brochure vind je tal van trage wegen die je langs deze kleinnoden leiden in Bornem, Puurs en Sint-Amands. Laat je langzaam gidsen en herontdek het patrimonium van deze streek.

In de brochure vind je 4 wandelroutes terug. Je kan ze ook allemaal combineren tot 1 grote wandeling:

  • Wandelroute Bornem - lus 1 (5,6 km)
  • Wandelroute Bornem - lus 2 (6 km)
  • Wandelroute Puurs
  • Wandelroute Sint-Amands (11 km)
Download de brochure Bestel wandelkaart
Wandelen langs trage wegen in Klein-Brabant
© RLSD