Beleven

Vordenstein Schoten

Park Vordenstein

Aan de rand van Schoten vind je Park Vordenstein. Je kan er genieten van 110 hectare aan zeldzame bomen, brede majestueuze lanen, open grasland en natuurlijke vijvers. De gerestaureerde oranjerie, de oranjerietuin en de smeedijzeren toegangspoorten geven het park extra cachet.Kopstraat 10, 2900 Schoten

Startplaats

1 km, 3,5 km of 4 km

Afstand

gratis

prijs
Delen

Kasteelpark met internationale faam

De afwisseling tussen de tuinen, het parkgebied aan het oude kasteeldomein, de ruwe natuur en de openheid met toch een gesloten karakter maken park Vordenstein uniek. Deze mix vormt ook de ideale leefomgeving voor enkele bijzondere diersoorten: de vlinder melkdrupje, de bijensoort ‘knautia’, de boommarter en de mottensoort dwergvlinderspanner.

Het park is ook voor minder mobiele personen toegankelijk. Fietsen en honden zijn niet toegelaten in het park. Park Vordenstein is een oase van rust en stilte, ideaal om even weg te dromen! Kortom, park Vordenstein is een lust voor de zintuigen.

In 2019 kreeg Park Vordenstein voor de eerste maal een Green Flag Award, een internationaal kwaliteitslabel voor duurzaam beheerde parken en groene ruimten die extra duurzaam beheerd worden. In 2020 werd het uitgeroepen tot één van de tien mooiste parken ter wereld.

Wandelinfo Agentschap Natuur en Bos
© RLDV