Beleven

Rolstoel- en rollatortoegankelijke routes in het Meetjesland & de Leievallei

Als rollator- of rolstoelgebruiker is natuurbeleving allesbehalve vanzelfsprekend. We geven hier een overzicht van rollator- en rolstoeltoegankelijke routes zodat iedereen in eigen streek aan natuurbeleving kan doen.totaal van 151,7km

Afstand

gratis

prijs
Delen

Als rollator- of rolstoelgebruiker is natuurbeleving allesbehalve vanzelfsprekend. Organisaties zoals Camino brengen rolstoel- en rollatortoegankelijke routes in kaart. We merken echter dat het aanbod van uitgestippelde routes in onze streek zeer beperkt is. Daarom maakten een overzicht van rollator- en rolstoeltoegankelijke routes in eigen streek, zonder daarbij volledigheid na te streven. Dit overzicht is een verzameling van reeds bestaande routes, waaronder enkele Camino-routes, en zelf uitgestippelde lussen. Het overzicht bevat twee routes per gemeente of stad uit ons werkingsgebied. Dit werk is louter bedoeld om organisaties zoals Camino en toeristische organisaties te helpen om hun aanbod in onze streek te verruimen.

Tijdens de inventarisatiefase merkten we dat het als rollator- of rolstoelgebruiker allesbehalve evident is om een passende route te vinden. Ook de routes in ons overzicht zijn niet vrij van hindernissen, waar mogelijk zochten we een alternatieve weg. Toch is het niet uitgesloten dat er ondanks enkele inspanningen nog steeds enkele knelpunten op de routes aanwezig zijn. Gebruikers mogen onze deze steeds melden. We hopen dat dit overzicht mensen helpt om op pad te gaan!

Rolstoel- en rollatortoegankelijke routes in het Meetjesland & de Leievallei
© Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei
Luchtvaartroute (5 KM | 11 KM | 16,1 KM)
© Toerisme Meetjesland

Luchtvaartroute (5 KM | 11 KM | 16,1 KM)

Ontdek het fascinerende vliegverleden van Ursel
en ontmoet onderweg volksfiguur Pierlala.

Startplaats: Ursel

Download de GPX

Download de Luchtvaartroute
Cuesta wandelroute (11,7 km)
© Toerisme Meetjesland

Cuesta wandelroute (11,7 km)

Wandel op de cuesta en geniet van het open
landbouwlandschap.

Startplaats: Kleit

Download de GPX

Download de Cuesta wandelroute