Beleven

Maasvallei: wandelgebied Meers - Maasband

In het hart van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei, ligt de gemeente Stein. Een wandel- en ?etsparadijs en voor velen een nog onontdekt stukje Zuid-Limburg waar je even weg bent van alle drukte.

Bekijk routes

Terug naar overzicht

Parking Meers, Kloosterstraat naast nr 19, 6181 NJ Stein

Startplaats

13,5km

Afstand
Delen

In het hart van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei, ligt de gemeente Stein. Een wandel- en ?etsparadijs en voor velen een nog onontdekt stukje Zuid-Limburg waar je even weg bent van alle drukte. Stein is authentiek, veelzijdig en verrassend en onderscheidt zich door zijn eigen unieke, stille belevingswereld binnen het drukbezochte Zuid Limburg.

In het wandelgebied is er een bewegwijzerde wandeling van 13,5 km.


WANDELEN IN RIVIERPARK MAASVALLEI

Daar waar de Maas de grens vormt tussen Belgisch- en Nederlands Limburg ligt het RivierPark Maasvallei. De Maas vormt er de ruggengraat van een bijzonder landschapspark van ruim 15 000 ha groot. Door de eeuwen heen heeft de Maas het gebied geboetseerd tot een warrig netwerk van rivierarmen, stroomgeulen, uiterwaarden, grindplassen en struingebieden. Het open water is een lust voor water- en trekvogels. Grote grazers zoals gallowayrunderen en konikpaarden ‘snoeien’ de natuurgebieden tot een lappendeken van open grasland, ruigere struwelen en bosjes.

Naast een uniek natuurlandschap is de Maas-vallei ook gekend om haar rijk cultuurlandschap. Aan de oevers van de Maas ontwikkelden zich charmante Maasdorpjes waar de couleur locale van de Maasvallei nog sterk aanwezig is. Zij zijn de ideale uitvalsbasis om het RivierPark Maasvallei te ontdekken. Natuurliefhebbers, rustzoekers, genieters, … Iedereen is welkom om hier eindeloos te ontspannen.