Beleven

Kempen~Broek: wandelgebied Weerterbos

Het Weerterbos heeft de laatste jaren veel bekendheid gekregen door de aanwezigheid van edelherten. Al snel ontdek je dat het Weerterbos veel meer te bieden heeft.

Bekijk routes

Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk, Nederweert (Nederland)

Startplaats

2,3 - 14,6km

Afstand
Delen

Het wandelgebied Weerterbos en Hugterheide ligt op de grens van Limburg (NL) en Noord-Brabant (NL). Het ligt in het uiterste noorden van het GrensPark Kempen~Broek. Het Weerterbos heeft de laatste jaren veel bekendheid gekregen door de aanwezigheid van edelherten. Al snel ontdek je dat het Weerterbos veel meer te bieden heeft. Het is een erg gevarieerd gebied met oude, vochtige loofbossen, enkele mooie vennen en kleine heidegebieden. Aan de westelijke zijde wordt het Weerterbos geflankeerd door droge bossen van Hugterheide. Hier en daar ontdek je nog een stukje heide.

In het wandelgebied zijn er meerdere bewegwijzerde wandelingen variërend van 2,3 tot 14,6 km.

Een handige kaart van dit wandelgebied kan je hier kopen.


WANDELEN IN KEMPEN~BROEK

Op de grens van beide Limburgen en Noord-Brabant ligt het GrensPark Kempen~Broek , een 25000 ha groot gebied dat nat afwisselt met droog, open met gesloten, natuur met cultuur.
Het Kempen~Broek onthult een ware mozaïek van landschappen. Je vindt hier moerassen, beekvalleien, vennen, bossen, heide, hooilanden, weilanden, akkers en grootschalige landbouwgebieden. Kortom, voor elk wat wils met water als centrale thema. Vele zeldzame planten- en diersoorten voelen zich hier thuis. Wist je dat er op weinig plaatsen in de Benelux zoveel soorten libellen voorkomen als in Kempen~Broek. Sinds enkele jaren is ook de bever teruggekeerd en met een beetje geluk krijg je zelfs het edelhert te zien.