Beleven

Kempen~Broek: wandelgebied IJzeren Man

In de IJzeren Man in Weert is recreatie en natuur innig met elkaar verbonden. Je vindt er een zeer gevarieerd aanbod aan recreatieve voorzieningen in een natuurlijke bosomgeving. Het wandelgebied De Laurabossen ligt in Weert tussen het natuurgebied Kruispeel en de Belgische grens. De Laurabossen vormen een mooi contrast met de nattere delen van Kempen~Broek.

Bekijk routes

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert (Nederland)

Startplaats

1,5 - 7,2km

Afstand
Delen

In de IJzeren Man in Weert is recreatie en natuur innig met elkaar verbonden. Je vindt er een zeer gevarieerd aanbod aan recreatieve voorzieningen in een natuurlijke bosomgeving. Het grootste deel van dit veelzijdige gebied bestaat uit naald- en loofbossen, heide, stuifduinen, beekjes en natuurlijke vennen.

Het wandelgebied De Laurabossen ligt in Weert tussen het natuurgebied Kruispeel en de Belgische grens. De Laurabossen vormen een mooi contrast met de nattere delen van Kempen~Broek. Hier vind je heuse zandduinen met karaktervolle bomen en restanten van voormalig uitgestrekte heidevlaktes. Struikheide wisselt af met pijpenstrootje, bochtige smele en braam.

In het wandelgebied zijn er meerdere bewegwijzerde wandelingen variërend van 1,5 tot 7,2 km.

Een handige kaart van dit wandelgebied kan je hier kopen.


WANDELEN IN KEMPEN~BROEK

Op de grens van beide Limburgen en Noord-Brabant ligt het GrensPark Kempen~Broek , een 25000 ha groot gebied dat nat afwisselt met droog, open met gesloten, natuur met cultuur.
Het Kempen~Broek onthult een ware mozaïek van landschappen. Je vindt hier moerassen, beekvalleien, vennen, bossen, heide, hooilanden, weilanden, akkers en grootschalige landbouwgebieden. Kortom, voor elk wat wils met water als centrale thema. Vele zeldzame planten- en diersoorten voelen zich hier thuis. Wist je dat er op weinig plaatsen in de Benelux zoveel soorten libellen voorkomen als in Kempen~Broek. Sinds enkele jaren is ook de bever teruggekeerd en met een beetje geluk krijg je zelfs het edelhert te zien.