Beleven

Hoge Kempen: wandelgebied Terhills

Waar 26 jaar geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide, fladderen nu de zeldzaamste vlinders. Je kan er genieten van een verrassend landschap van ‘bergen en meren’ en hoge toppen met spectaculaire panorama’s.

Bekijk routes

Toegangspoort Terhills, Zetellaan 54, 3630 Maasmechelen

Startplaats

3,1 - 9,5km

Afstand
Delen

Waar tot 1987 de steenkoolmijn van Eisden op volle toeren draaide, kan je nu wandelen in een verrassend landschap met “bergen en meren” die er gekomen zijn door het ophopen van mijnsteen en het weggraven van grind, wat spectaculaire panorama’s biedt. Cultuurliefhebbers kunnen er bovendien kennismaken met de ruim honderdjarige tuinwijk.

In het wandelgebied zijn er meerdere bewegwijzerde wandelingen variërend van 3,1 tot 9,5 km.

Een handige kaart van dit wandelgebied kan je hier kopen.


WANDELEN IN NATIONAAL PARK HOGE KEMPEN

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek gebied waar meer dan 12 000 ha waardevolle natuur beheerd en beschermd worden. Het natuurgebied strekt zich uit over de Limburgse gemeenten As, Dilsen-Stokkem, Bilzen, Bree, Genk, Lanaken, Oudsbergen, Maaseik, Maasmechelen en Zutendaal.

Naast de droge heide met landduinen en natte heide met vennen en venen, bestaat het Nationaal Park Hoge Kempen voornamelijk uit naaldbossen. Deze bossen, aangeplant voor stuthout voor de steenkoolmijnen, worden geleidelijk omgevormd tot meer natuurlijkere bossen.
In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren. Meer dan 10 000 planten- en diersoorten vinden hier hun thuis. Met veel kennis, ervaring en inzet wordt er gewerkt aan meer en betere natuur in het Nationaal Park.