Beleven

Hoge Kempen: wandelgebied Station As

Hier is het mijnverleden niet ver weg: de 31m hoge uitkijktoren is een replica van de boortoren waarmee André Dumont in 1901 de eerst steenkool in Limburg ontdekte te As.

Bekijk routes

Stationsstraat 124, 3665 As

Startplaats

3,4 - 12,4 km

Afstand
Delen

Station As is de ideale startplek voor een fietstocht doorheen het Nationaal Park en is gelegen aan knooppunt 41. 

Ook wandelaars vinden een ruim aanbod aan Station As. In't kort vind je allerlei: dennebossen, beekvalleien, een geologische wand en steile hellingen.

In het wandelgebied zijn er meerdere bewegwijzerde wandelingen variërend van 3,4 tot 12,4 km.


WANDELEN IN NATIONAAL PARK HOGE KEMPEN

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek gebied waar meer dan 12 000 ha waardevolle natuur beheerd en beschermd worden. Het natuurgebied strekt zich uit over de Limburgse gemeenten As, Dilsen-Stokkem, Bilzen, Bree, Genk, Lanaken, Oudsbergen, Maaseik, Maasmechelen en Zutendaal.

Naast de droge heide met landduinen en natte heide met vennen en venen, bestaat het Nationaal Park Hoge Kempen voornamelijk uit naaldbossen. Deze bossen, aangeplant voor stuthout voor de steenkoolmijnen, worden geleidelijk omgevormd tot meer natuurlijkere bossen.
In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren. Meer dan 10 000 planten- en diersoorten vinden hier hun thuis. Met veel kennis, ervaring en inzet wordt er gewerkt aan meer en betere natuur in het Nationaal Park.