Beleven

Hoge Kempen: wandelgebied Solterheide

Het wandelgebied Solterheide is het bosgebied bij uitstek in de Duinengordel.

Bekijk routes

Heymansweg 2, 3670 Meeuwen-Gruitrode (Neerglabbeek)

Startplaats

5 - 12,6km

Afstand
Delen

Het wandelgebied Solterheide is het bosgebied bij uitstek in de Duinengordel. Ook deze bossen zijn een thuis voor vele planten en dieren. Enkele typische soorten die hier thuis horen zijn zwarte specht, ree, kleine ijsvogelvlinder, …

In het wandelgebied zijn er meerdere bewegwijzerde wandelingen variërend van 5 tot 12,6 km.

Een handige kaart van dit wandelgebied kan je hier kopen.


WANDELEN IN NATIONAAL PARK HOGE KEMPEN

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek gebied waar meer dan 12 000 ha waardevolle natuur beheerd en beschermd worden. Het natuurgebied strekt zich uit over de Limburgse gemeenten As, Dilsen-Stokkem, Bilzen, Bree, Genk, Lanaken, Oudsbergen, Maaseik, Maasmechelen en Zutendaal.

Naast de droge heide met landduinen en natte heide met vennen en venen, bestaat het Nationaal Park Hoge Kempen voornamelijk uit naaldbossen. Deze bossen, aangeplant voor stuthout voor de steenkoolmijnen, worden geleidelijk omgevormd tot meer natuurlijkere bossen.
In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren. Meer dan 10 000 planten- en diersoorten vinden hier hun thuis. Met veel kennis, ervaring en inzet wordt er gewerkt aan meer en betere natuur in het Nationaal Park.