Beleven

Hoge Kempen: wandelgebied Pietersheim

Vanuit Pietersheim ontdek je de dichte dennenbossen, oude beukendreven en de uitgestrektheid van Pietersembos.

Bekijk routes

Toegangspoort Pietersheim, Waterstraat 52, 3620 Lanaken

Startplaats

3,7 - 12,5 km

Afstand
Delen

Vanuit Pietersheim ontdek je de dichte dennenbossen, oude beukendreven en de uitgestrektheid van Pietersembos. Verderop naar het noorden kom je terecht in de waardevolle gebieden Zijpbeekvallei en Neerharerheide. Je mag je verwachten aan geurende gagelstruiken, mooie vergezichten, rust en ruimte in één van de stilste en mooiste plekjes van het Nationaal Park. Niet voor niets dat 2 wandelingen in dit wandelgebied het label ‘Premium-wandeling’ van het Deutsche Wanderinstitut dragen. Toegegeven: soms moet er flink geklommen worden.

In het wandelgebied zijn er meerdere bewegwijzerde wandelingen variërend van 3,7 tot 12,5 km.

Een handige kaart van dit wandelgebied kan je hier kopen.


WANDELEN IN NATIONAAL PARK HOGE KEMPEN

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek gebied waar meer dan 12 000 ha waardevolle natuur beheerd en beschermd worden. Het natuurgebied strekt zich uit over de Limburgse gemeenten As, Dilsen-Stokkem, Bilzen, Bree, Genk, Lanaken, Oudsbergen, Maaseik, Maasmechelen en Zutendaal.

Naast de droge heide met landduinen en natte heide met vennen en venen, bestaat het Nationaal Park Hoge Kempen voornamelijk uit naaldbossen. Deze bossen, aangeplant voor stuthout voor de steenkoolmijnen, worden geleidelijk omgevormd tot meer natuurlijkere bossen.
In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren. Meer dan 10 000 planten- en diersoorten vinden hier hun thuis. Met veel kennis, ervaring en inzet wordt er gewerkt aan meer en betere natuur in het Nationaal Park.