Beleven

Fietsen langs vlasrootputten

De fietstocht van 25 kilometer in deze brochure voert je langs de mooiste vlasrootputten in Klein-Brabant.Het Veerhuis, Kaai 22, 2890 Sint-Amands.

Startplaats

25km

Afstand

gratis

prijs
Delen

Klein-Brabant maakt deel uit van de toeristische regio Scheldeland.

… dat is het sprookjesachtige kasteel van Marnix de Sainte-Aldegonde in een bocht van de Oude Schelde. Het statige kasteel d’Ursel met zijn indrukwekkende dreven en het jachtpaviljoen De Notelaer. Het Weertse VlechtMuseum ‘De Zilverreiger’, waar oude tradities nog volop leven. Een stevige brok militaire geschiedenis in het Fort van Liezele, prachtige natuurdomeinen en het stiltegebied in Bornem. Cultuur troef, met het Emile Verhaeren museum en het Molencentrum. Ook
het land van Stille Waters, om er te wandelen en te fietsen. En héél veel lekkers: asperges, paling of een glas verDuveld lekker bier ...

… dat is de schilderachtige streek van de gemeenten Bornem (met deelgemeenten Hingene, Mariekerke en Weert, en de gehuchten Branst, Buitenland, Eikevliet en Wintam), Puurs (met deelgemeenten Breendonk, Liezele, Ruisbroek en Kalfort) en Sint-Amands (deelgemeenten Lippelo en Oppuurs).

… dat zijn ook de talrijke vlasrootputten die boeiende verhalen vertellen over een zeer arbeidsintensieve nijverheid. Met het vlas werd niet alleen linnen gemaakt, maar ook allerlei nevenproducten.

De fietstocht van 25 kilometer in deze brochure voert je langs de mooiste vlasrootputten. Zij zijn belangrijke getuigen van de geschiedenis van deze streek, maar de vlasrootputten herbergen ook talrijke planten en dieren. 

Download de brochure Bestel deze brochure
Fietsen langs Vlasrootputten
© RLSD