Beleven

De Wijers: Wandelgebied Kelchterhoef - Ten Haagdoorn

Eén van de oudste parken in Limburg is Domein Kelchterhoef. Je wandelt door eeuwenoude bomendreven en langs rustieke vijvers. Wandel over het water of lunch op het picknickeiland op de vijver!

Bekijk route

Kelchterhoefstraat, Houthalen-Helchteren

Startplaats

2,2 tot 9,1 km

Afstand
Delen

Wandelgebied Kelchterhoef- Ten Haagdoorn

Een mooie boswandeling langs de abdijvijver met vertrek aan de Abdijhoeve. Dit bos is één van de oudste bossen in Limburg, met prachtige hulst. De vijver aan hoeve Mieneke steek je over dankzij het vlonderpad op het water. Ideaal voor de hele familie op een zonnige zondagmiddag.

Wandelgebied Kelchterhoef -Ten Haagdoorn biedt wandelingen voor het hele gezin. Je wandelt door eeuwenoude bomendreven in een gezellig park, langs rustieke vijvers. Uitrusten kan in één van de oude hoeves. In Ten Haagdoorn stap je dan weer door mysterieuze moerasbossen met geheimzinnige vennen ...

In het wandelgebied zijn er meerdere, bewegwijzerde wandelroutes, kies je route op www.wandeleninlimburg.be

 


WANDELEN IN DE WIJERS

Klik hier voor alle wandelingen in Limburg

Welkom in één van de meest waardevolle natuurplekken in Europa: De Wijers. Een adembenemend decor van meer dan 1.000 vijvers waar honderden zeldzame dieren en planten zich thuis voelen. Dit schitterende waterparadijs strekt zich uit over 7 gemeenten in het hart van Limburg. Goed voor meer dan 26.000 ha waterlandschap én meer dan 260 km wandelplezier.