Beleven

Kinderwandeling de Woeste Bergen van Baroes (4 km)

Kinderwandeling De Woeste Bergen van Baroes in Herentals

Kinderen en ouders kunnen op stap met een schatkaart en komen onderweg historische weetjes en leuke doe-opdrachten tegen. Op een speelse manier wordt zo de geschiedenis van de Kempense Heuvelrug tot leven gewekt!

Download kaart

De Toeristentoren, Heistraat, 2200 Herentals

Startplaats

4km

Afstand

gratis

prijs

zes tot twaalf jaar

Leeftijd
Delen

De Woeste Bergen van Baroes: het verhaal

De onsterfelijke Baroes is een eigenaardig wezen dat samen met zijn drie handlangers, de Baroezemoezen, stamt uit een lang vervlogen tijd. Met hun woeste bewegingen onder de grond veroorzaakten deze vreemde wezens lang geleden de zanddonken in dit gebied. Nu verstoppen ze zich in kuilen, achter de heuvels en onder het zand.

Baroes en zijn kompanen vinden het leuk om mensen te besluipen en zand in de ogen te strooien. Op die manier betoveren ze hen en doen ze hen terugreizen in de tijd.

Dat zorgt voor veel verwarring want hun slachtoffers hebben geen idee wat er gebeurt of hoe ze weer thuis moeten geraken. De Baroezemoezen vinden dit ontzettend grappig en hebben zo al voor heel veel chaos gezorgd.

Ook Gloria en haar broertje Nemo krijgen het aan de stok met de Baroezemoezen wanneer hun hondje Tillie op de Heuvelrug verdwijnt. Aan de hand van 9 doe-opdrachten kan je het raadsel oplossen om Tillie terug te vinden en maak je kennis met allerlei personages uit vervlogen tijden.

Kunnen Gloria en Nemo op jouw hulp rekenen? Als je het raadsel opgelost hebt, kan je een trofee ophalen bij Toerisme Herentals of de Toeristentoren.

Parking

Netepark, Vorselaarsebaan 56. Volg knooppunt 8-9-10 tot bij startpunt.
Zeer beperkte parkeermogelijkheid aan Wijngaard. Volg knooppunt 9-10 tot bij het startpunt.

Afstand

Vanaf de Toeristentoren: 4 kilometer

Voor wie?

De wandeling is gratis en werd gecreëerd voor lagere schoolkinderen van (ongeveer) 7 - 12 jaar, maar iedereen is meer dan welkom om het verhaal, inclusief mooie prenten, te komen ontdekken!

Bewegwijzering

Knooppunten: Vertrek aan 10 (Toeristentoren)
Vertrek in de richting van 14, maar volg aparte pijlen tot bij 13-95-68-96-90-8-9

Kaart

Haal de kaart met info op bij Toerisme Herentals of de Toeristentoren of download ze hieronder.
Download de wandeling

Partners

 
In samenwerking met stad Herentals, collectief MOOS en illustratrice Tinne Driesen en met steun van PDPO.