Beleven

De Wijers: Wandelgebied Platwijers-Wijvenheide

Boomkikkers, roerdompen, reigers… Je vindt ze allemaal in de Platwijers. Of je ze ook zal zien is een andere vraag, maar je kan er zeker van zijn: dit is een unieke vijverwandeling in het hart van De Wijers met topnatuur!

Bekijk route

Zwanestraat 105, Zonhoven

Startplaats

479,9 m tot 12,5 km

Afstand
Delen

Wandelgebied Platwijers-Wijvenheide Zonhoven

De oranje route door Wijvenheide laat je de geschiedenis van de viskweek, die onlosmakelijk verbonden is met De Wijers, herontdekken. Onderweg kom je heel wat viskweekvijvers tegen en misschien zie je de vissers zelfs aan het werk. Of hou even halt aan één van de vogelkijkhutten om met je spotterskaarten op zoek te gaan naar watervogels of libellen.

Stap voor je vertrek even binnen in de viskweektentoonstelling aan Camping heidestrand, zo bekijk je deze wandeling op een heel andere manier. Beklim de uitkijktoren en bewonder de vijvers net zoals de vogels van bovenaf...

Wist je dat de uitkijktoren van ver lijkt op een vis die uit het water springt? Hou zeker halt aan één van de vogelkijkhutten en infowanden, waar je op een speelse manier de vogels van De Wijers leert kennen.

Deze wandelroute is een absolute must om De Wijers ten volle te beleven.

In het gebied zijn meerdere, bewegwijzerde wandelroutes.

Kies je wandeling via www.wandeleninlimburg.be

 
Klik hier voor alle wandelingen in Limburg

De Wijers

Welkom in één van de meest waardevolle natuurplekken in Europa: De Wijers. Een adembenemend decor van meer dan 1.000 vijvers waar honderden zeldzame dieren en planten zich thuis voelen. Dit schitterende waterparadijs strekt zich uit over 7 gemeenten in het hart van Limburg. Goed voor meer dan 26.000 ha waterlandschap én meer dan 260 km wandelplezier.