Beleven

De Wijers: Wandelgebied De Teut

Ontdek de unieke stilte en uitgestrektheid van dit heidegebied, dat wordt afgewisseld met vennen. Bovendien kom je hier alles te weten over de mysterieuze prehistorische holsteen...

Bekijk route

Donderslagseweg Zonhoven

Startplaats

1,7 tot 9,9 km

Afstand
Delen

Wandelgebied De Teut: Zonhoven

De Teut in Zonhoven is de ideale zondagnamiddaguitstap. Zeker in de nazomer, wanneer de heide prachtig purper bloeit, is dit mooie natuurgebied de moeite waard. Je wandelt hier letterlijk tussen de heide, komt unieke vennen tegen en kan op de heuvels genieten van een uitzonderlijk panorama over de streek. De naam van het gebied is afkomstig van het Zonhovens dialectwoord 'toot', wat spits toelopend of punt betekent. 

Deze korte wandeling toont je in een oogopslag de mooiste plekjes van De Teut, met een prachtig panorama bovenop de teutheuvel, wondermooie vennen (verkozen tot één van de mooiste plekjes in de Lage Kempen) en in augustus-september prachtige paarse heide. De kinderen zullen genieten van het losse zand en de smalle paadjes. Een buggy meenemen is echter moeilijk.

In het wandelgebied zijn er meerdere, bewegwijzerde wandelroutes, kies je route op www.wandeleninlimburg.be

 


Klik hier voor alle wandelingen in Limburg

Welkom in één van de meest waardevolle natuurplekken in Europa: De Wijers. Een adembenemend decor van meer dan 1.000 vijvers waar honderden zeldzame dieren en planten zich thuis voelen. Dit schitterende waterparadijs strekt zich uit over 7 gemeenten in het hart van Limburg. Goed voor meer dan 26.000 ha waterlandschap én meer dan 260 km wandelplezier.