Beleven

De Wijers: Wandelgebied Bolderberg - Viversel

Bekijk route

Galgeneinde 22, Heusden-Zolder

Startplaats

934,8 m tot 11,7 km

Afstand
Delen

Wandelgebied Bolderberg -  Viversel in Heusden-Zolder

De getuigenheuvels Bolderberg en Galgenberg vertellen het verhaal van een ver verleden. Je moet er wel een stevige klim voor over hebben. Op de top van de Bolderberg word je beloond met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Stap zeker ook even binnen in de Kluis van OLV Loreto voor een kort moment van bezinning. Wist je trouwens dat hier nog écht een kluizenaar woont?

De oranje wandeling gaat rond de Galgenberg, dus je maakt niet de steile beklimming. Je wandelt verder langs de oevers van de vijvers van Terlaemen en ontdekt het circuit van Zolder vanaf het Albertkanaal. Op domein Bovy wandel je via een knuppelpad door de vijvers.

Er zijn meerdere, bewegwijzerde routes in dit wandelgebied.

 


Welkom in één van de meest waardevolle natuurplekken in Europa: De Wijers. Een adembenemend decor van meer dan 1.000 vijvers waar honderden zeldzame dieren en planten zich thuis voelen. Dit schitterende waterparadijs strekt zich uit over 7 gemeenten in het hart van Limburg. Goed voor meer dan 26.000 ha waterlandschap én meer dan 260 km wandelplezier.