Beleven

De Wijers: Wandelgebied Bokrijk-Kiewit

Landschappelijk is dit de meest afwisselende wandeling in Bokrijk en Kiewit. Je ontdekt alle aspecten, van vijvers tot bossen, van Galloways tot reigers. Een stevige trip, maar écht de moeite.

Bekijk route

Craenevenne Genk

Startplaats

1,1 tot 12,1 km

Afstand
Delen

Wandelgebied Bokrijk-Kiewit in Hasselt en Genk

Zowel Bokrijk als Kiewit zijn erg belangrijk voor heel wat vogels, insecten en amfibieën. Hier kan je, zeker met de kinderen, een dagje heerlijk op ontdekking in een mooie vijvergebied.

Bokrijk is méér dan een wandeling, het is een hele daguitstap. Niet alleen kan je hier in het verleden duiken, lekker spelen in de speeltuin of genieten op een terrasje, je kan hier ook de wonderlijke natuur van De Wijers ontdekken. Vijvers, prachtige bomendreven en eeuwenoude aarden wallen bepalen het landschap. 


Ook Domein Kiewit is de moeite waard om wat langer te vertoeven. bezoek hier de Ambertuin, de kruidentuin of de insectentuin. er is een speeltuin en een speelbos in op het domein. In het herenhuis van Kiewit vind je ook het kantoor van de Limburgse afdeling van Natuurpunt en een natuurwinkel.

 

Meer info vind je hier

 


Klik hier voor alle wandelingen in Limburg

Welkom in één van de meest waardevolle natuurplekken in Europa: De Wijers. Een adembenemend decor van meer dan 1.000 vijvers waar honderden zeldzame dieren en planten zich thuis voelen. Dit schitterende waterparadijs strekt zich uit over 7 gemeenten in het hart van Limburg. Goed voor meer dan 26.000 ha waterlandschap én meer dan 260 km wandelplezier.