Beleven

De Wijers: lange afstandswandeling

Ontdek het land van 1001 vijvers in het hartje van de provincie Limburg: De Wijers. In dit waterrijk gebied vinden heel wat zeldzame planten en dieren een thuis. Zonder De Wijers zou de roerdomp in Vlaanderen al lang uitgestorven zijn. De vele vijvers ontstonden onder impuls van de Abdij van Herkenrode, waar kloosterzusters de vijvers gebruikten om vis te kweken. Ook vandaag nog worden de vijvers gebruikt als viskweekvijvers.

Bekijk route

15 locaties in De Wijers

Startplaats

3 dagstappers (± 25 km) of in één keer 85,1 km

Afstand
Delen

Lange afstandswandeling De Wijers

De lange afstandswandeling De Wijers loodst je langs de mooiste plekjes van het land van 1001 vijvers. Je kan starten aan één van de 15 startplaatsen, waar je vaak ook kan overnachten in de buurt. De hele route is 82 km lang, maar je kan ook kiezen voor 3 dagstappers.

TIP: Met de handige streekkaart krijg je alle wandelroutes van De Wijers op één overzichtelijke kaart voor slechts € 8. Koop 'm hier.
WANDELEN IN DE WIJERS

Klik hier voor alle wandelingen in Limburg

Welkom in één van de meest waardevolle natuurplekken in Europa: De Wijers. Een adembenemend decor van meer dan 1.000 vijvers waar honderden zeldzame dieren en planten zich thuis voelen. Dit schitterende waterparadijs strekt zich uit over 7 gemeenten in het hart van Limburg. Goed voor meer dan 26.000 ha waterlandschap én meer dan 260 km wandelplezier.