Beleven

De Groote Heide: wandelgebied Kolis

Vanuit de startplaats aan de Torenstraat kan je het volledige gebied verkennen. Een speciaal hiervoor aangelegd kinderbelevingspad en rolstoelweg zorgen ervoor dat iedereen hier aan zijn trekken komt.

Bekijk routes

Torenstraat 26, Pelt

Startplaats

1,9 tot 6,4km

Afstand
Delen

Groote Heide: wandelgebied Kolis

Het Kolisbos wordt, van zuid naar noord, doorsneden door de Kolisloop die in de Warmbeek uitmondt. Hier wisselen berken-eikenbos af met dennenbos. 

Bij de startplaats in de Torenstraat staat een 25 meter hoge brandtoren. Bij extreem droog weer houden boswachters hier constant de omgeving in het oog om bosbranden tijdig te signaleren.

Geniet van een afwisselend landschap met bossen en houtkanten. Ontdek je de grafheuvels van De Roosen. Oorspronkelijk lagen in dit gebied meer dan 150 graven. Door landbouw, wegenaanleg en plundering zijn de meeste verdwenen. Momenteel zijn er nog drie grafheuvels zichtbaar en gereconstrueerd.

Bekijk alle wandelroutes op www.wandeleninlimburg.be .

 

 


WANDELEN IN BOSLAND

Klik hier voor alle wandelingen in Limburg

De Groote Heide

De Groote Heide is een prachtig natuurgrenspark van 6.000 ha aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens. De unieke biodiversiteit, de verscheidenheid aan kleinere natuurgebieden en de aanwezigheid van vennen en beken maken van De Groote Heide een magische plek.