Beleven

Bosland: wandelgebied Sahara

Wie hier komt wandelen waant zich in de woestijn … Een uitgestrekte zandvlakte openbaart zich als je uit het bos gelopen komt. Midden erin ligt een fata morgana: een grote waterplas. Beklim zeker de uitkijktoren, die je een uniek panorama over Bosland geeft!

Bekijk route

Sportveldenstraat 10, Lommel

Startplaats

3 tot 12,3 km

Afstand
Delen

Bosland: Wandelgebied Sahara

De Sahara is met reden verkozen tot één van de mooiste plekjes in de Lage Kempen. Heel onverwacht duikt in het bos een grote waterplas met een zandvlakte op. Onderweg ontdek je het prachtige speelbos met wilgenkunstwerken en beklim je de hoge uitkijktoren om een blik te werpen op Bosland.

De Sahara doet zijn naam alle eer aan: de grote zandvlakte lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de enorme afwisseling maken een wandeling hier tot een unieke ervaring. Op en rond het water hebben heel wat vogels een thuis gevonden. ’s Winters is het een bivakplaats voor onder andere futen, eenden en zwanen.

Langs de Blauwe route kom je twee speelelementen tegen vermomd als bewoners van de Sahara. Een grote gladde slang waar je in kan klauteren en een boomleeuwerik die je laat vliegen tussen de bomen.

Wil je de Sahara vanuit 30 meter hoogte kunnen bekijken? Beklim zeker de uitkijktoren!

Aan de parking van onze Gastheer Sportcentrum de Soeverein bevindt zich de grote buitenspeeltuin Dol-fijn, een must voor kleine speelvogels en tevens onze Gastheer Optisport de Soeverein met zwembad, tennishal en brasserie. Ook de kunstige, natuurlijke speeltuigen van Will Beckers in het speelbos maken het extra leuk voor kinderen. Aan het speelbos vind je twee leuke speelpicknickbanken waar je kinderen zich zoet kunnen houden met spelletjes en weetjes.

Een tof verjaardagsfeestje of een leuke familieuitstap met oma, opa, neefjes en nichtjes erbij? Het kan vanaf nu met een speciale gids tijdens de Sahara Expeditie in Bosland: een gloednieuwe belevingswandeling voor speurneuzen van 6 - 10 jaar.

Bekijk alle wandelroutes op www.wandeleninlimburg.be of knoop zelf je lussen via het wandelknooppuntennetwerk van Bosland.

De wandelknooppuntenkaart kan je hier kopen of online raadplegen.

 


WANDELEN IN BOSLAND

Klik hier voor alle wandelingen in Limburg

Dromen tussen de bomen: nergens doe je het zo afwisselend als in het noorden van Limburg. Hier regeert Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen. 5.137 hectare topnatuur. Waar zelfs de wolf zich thuisvoelt. Bosland bundelt zestien  natuurgebieden. Elk met hun eigen karakter.

Bosland is overdadig genieten van verrassende natuur, elke dag weer een beetje anders.