Beleven

Bosland: wandelgebied Pijnven

Het Pijnven is dé ultieme speelplek voor kinderen: in het speelbos en op de speelweides kunnen ze naar hartelust ravotten en kampen bouwen. De allerkleinsten kunnen de bosbewonersroute (blauwe route) volgen, waarop ze zich kunnen meten met de dieren die in dit bos wonen.

Bekijk routes

Kiefhoekstraat 10, Hechtel-Eksel

Startplaats

2,4 tot 10,2 km

Afstand
Delen

Bosland: Wandelgebied Pijnven

Wie op zoek is naar de echte boservaring, zit goed in het uitgestrekte Pijnven. De wandelroutes loodsen je door een decor van naaldbossen en dreven omzoomd door prachtige Amerikaanse eiken. In de herfst zorgen deze exoten voor een ware kleurexplosie. Onderweg kom je her en der oude heiderelicten tegen. De wandelingen leiden langs de Treehouse, een architecturale boomhut die kan gehuurd worden door bedrijven en instanties die op een bijzondere plek willen vergaderen over duurzaamheid. In de omgeving van de Treehouse kan je 'disc golf' uitproberen. 

Voor kinderen is dit bos dé ultieme, natuurlijke speelplek. In het speelbos en op de speelweides mogen ze naar hartelust ravotten en kampen bouwen. Op de open plekken zorgen enkele speelelementen voor extra klim- en klauterpret. 

De blauwe bosbewonersroute (2,8 km) laat de allerkleinsten hun kwaliteiten vergelijken met die van de dieren in het bos.
De oranje wandelroute (6,8 km) passeert langs de monumentale fietsbrug van 'Fietsen door de Bomen'. Je kan deze route nog interessanter maken met de interactieve routebeschrijving van de boswachter.
De rode route is de langste (10,6 km) en leidt je o.a. langs de Vlindervallei (in de zomer op z'n mooist) en het kunstwerk ‘De Boom in’ van Will Beckers. 

Bekijk alle wandelroutes op www.wandeleninlimburg.be of knoop zelf je lussen via het wandelknooppuntennetwerk van Bosland.

De wandelknooppuntenkaart kan je hier kopen of online raadplegen.

 

 


WANDELEN IN BOSLAND

Klik hier voor alle wandelingen in Limburg

Dromen tussen de bomen: nergens doe je het zo afwisselend als in het noorden van Limburg. Hier regeert Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen. 5.137 hectare topnatuur. Waar zelfs de wolf zich thuisvoelt. Bosland bundelt zestien  natuurgebieden. Elk met hun eigen karakter.

Bosland is overdadig genieten van verrassende natuur, elke dag weer een beetje anders.