Beleven

Bosland: wandelgebied In den Brand

Het duinengebied In den Brand dankt zijn naam aan de houtkap. Mensen van Hechtel-Eksel kwamen hier vroeger hun brandhout halen. Deze wandelroute is een adembenemende tocht door de grootste zandbak van Vlaanderen met hoge landduinen, eiken hakhoutstoven en naaldbomen...

Bekijk routes

Kamertstraat Hechtel-Eksel

Startplaats

2 tot 5,6 km

Afstand
Delen

Bosland: Wandelgebied In den Brand

Ooit vormde het gebied 'In den Brand' een overgangszone tussen het bewoonde Hechtel en het uitgestrekte landduin- en heidegebied ten westen hiervan. Door de jaren werd dit gebied bebost om de vraag naar hout uit de mijnbouw in te lossen. De afgelopen jaren werden de landduinen in hersteld in samenwerking met Hechtel-Eksel, ANB en het Regionaal Landschap Lage Kempen. Daardoor kan je nu in de grootste zandbak van Vlaanderen spelen en wandelen. Er zijn drie bewegwijzerde wandelroutes variërend van 2 tot 5,6 km. De wandelroutes in dit reusachtige landduinengebied nemen je mee door een afwisselend landschap van hoge duinen, loofbossen en naaldbossen. De duinen in Hechtel zijn enig in hun soort in Vlaanderen en zelfs binnen Europa zeldzaam. Ook de bossen rondom, waar je vooral berk en eik vindt, zijn de moeite waard.

Met je hond aan de leiband ben je uiteraard zeer welkom in dit wandelgebied. Wil je je hondje even vrij laten rondcrossen in het bos? Dan is er voor jou de splinternieuwe hondenlosloopzone waar je geliefde viervoeter maar liefst 2 ha natuur ter beschikking heeft!

De zone is volledig omheind en ligt in een stuk bos vlakbij de duinen van In den Brand. Er zijn twee aparte zones - een voor grote honden en een voor kleinere honden.

Bekijk alle wandelroutes op www.wandeleninlimburg.be of knoop zelf je lussen via het wandelknooppuntennetwerk van Bosland.

De kaart kan je hier kopen of online raadplegen.


WANDELEN IN BOSLAND

Klik hier voor alle wandelingen in Limburg

Dromen tussen de bomen: nergens doe je het zo afwisselend als in het noorden van Limburg. Hier regeert Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen. 5.137 hectare topnatuur. Waar zelfs de wolf zich thuisvoelt. Bosland bundelt zestien  natuurgebieden. Elk met hun eigen karakter.

Bosland is overdadig genieten van verrassende natuur, elke dag weer een beetje anders.