Beleven

Bosland: wandelgebied Holven - 't Plat

De wandelroutes door Holven lopen door droge naaldbossen op voormalige stuifduinen. Verwacht je aan spectaculaire hoogteverschillen. De route door ’t Plat voert je recht door een nat moeras. Natte en droge heide wisselen hier af met ruigten en broekbossen. Er zijn ook percelen met geurende gagel en heide die wordt begraasd door een kleine kudde schapen.

Bekijk routes

Heikapper 25, Pelt

Startplaats

1,8 tot 6,2 km

Afstand
Delen

Bosland: Wandelgebied Holven- 't Plat

Het wandelgebied Holven - 't Plat bestaat uit drie delen met elk hun eigen startplaats.
De groene (3,6 km) en oranje wandeling (6,2 km) lopen door droge naaldbossen op voormalige stuifduinen. De bossen sluiten aan de oostkant aan op Pijnven, één van de grootste aaneengeloten dennenbossen van Vlaanderen.

De gele route (4 km) laat je het door Natuurpunt beheerde natuurreservaat 't Plat ontdekken. Natte en droge heide lossen elkaar hier af met ruigten en broekbossen en zorgen voor een enorm gevarieerd landschap. De heidegebieden worden hier begraasd door een eigen kudde schapen.  Met meer dan 17 libellensoorten en zo’n 45 verschillende vogels die hier broeden, mag ’t Plat zich een natuurgebied van grote waarde noemen. Het is ook een paradijs voor amfibieën en reptielen.

De blauwe route (1,7 km) werd speciaal aangelegd voor de bewoners van de MS-kliniek. Deze wandeling is volledig aangepast voor rolstoelgebruikers en wandelwagens. Onderweg zijn er verschillende aangepaste belevingselementen. Dat dit gebied in de prehistorie al bevolkt was bewijzen de grafheuvels die je op deze route tegenkomt.

Bekijk alle wandelroutes op www.wandeleninlimburg.be of knoop zelf je lussen via het wandelknooppuntennetwerk van Bosland.

De wandelknooppuntenkaart kan je hier kopen of online raadplegen.

 


WANDELEN IN BOSLAND

Klik hier voor alle wandelingen in Limburg

Dromen tussen de bomen: nergens doe je het zo afwisselend als in het noorden van Limburg. Hier regeert Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen. 5.137 hectare topnatuur. Waar zelfs de wolf zich thuisvoelt. Bosland bundelt zestien  natuurgebieden. Elk met hun eigen karakter.

Bosland is overdadig genieten van verrassende natuur, elke dag weer een beetje anders.