Beleven

Bosland: wandelgebied Heuvelse Heide

Ontdek het zand, de heide en de naaldbossen aan Heuvelse Heide. Je start aan de idyllische jachthaven De Meerpaal en loopt langs de zandwinning, onlosmakelijk verbonden met Lommel...

Bekijk routes

Boskantstraat 60, Lommel

Startplaats

3,3 tot 9,2 km

Afstand
Delen

Bosland: Wandelgebied Heuvelse Heide

De Heuvelse Heide is een kleine, verborgen heideparel nabij Lommel-Kolonie. De waterplas hier is het resultaat van zandontginning. Wie van geschiedenis houdt, moet beslist zijn licht opsteken in museum De Kolonie.

Aan Lommel-Kolonie vind je tevens het natuurgebied De Watering, waar maar liefst 350 plantensoorten en 120 verschillende vogelsoorten werden geteld. Dit gebied is, omwille van haar hoge natuurlijke waarde, slechts beperkt toegankelijk.

Bekijk alle wandelroutes op www.wandeleninlimburg.be.

Of knoop zelf je routes aan mekaar via het wandelknooppuntensysteem van Bosland. Je kan de kaart hier kopen of online raadplegen.


WANDELEN IN BOSLAND

Klik hier voor alle wandelingen in Limburg

Dromen tussen de bomen: nergens doe je het zo afwisselend als in het noorden van Limburg. Hier regeert Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen. 5.137 hectare topnatuur. Waar zelfs de wolf zich thuisvoelt. Bosland bundelt zestien  natuurgebieden. Elk met hun eigen karakter.

Bosland is overdadig genieten van verrassende natuur, elke dag weer een beetje anders.