Beleven

Bosland: wandelgebied Grote Hof - Hobos

Een bezoek aan het 143 grote landgoed Hobos slingert je ettelijke eeuwen terug in de tijd. Wandel door de ongerepte natuur en de mysterieuze bossen.

Bekijk routes

Witherendreef 1, Pelt

Startplaats

2,5 tot 9,9 km

Afstand
Delen

Bosland: Wandelgebied Grote Hof- Hobos

Een bezoek aan het 143 ha grote landgoed Hobos slingert je ettelijke eeuwen terug in de tijd. De naam betekent ‘hoog gelegen bos’, het ligt dan ook op één van de hoogste punten in Overpelt. Het is de thuisbasis van drossaard Clerckx, de befaamde rechter die tientallen Bokkenrijders naar het schavot bracht. Vandaag is het een prachtig, ongerept en van pesticiden gevrijwaard stukje natuur, met een historisch herenhuis en pachthoeve. Je ontdekt er oude landschapselementen, maar ook natte en droge stukjes natuur die en thuis bieden aan zeldzame soorten als de nachtzwaluw en de gladde slang.

Ook de Grote Hof is een bijzonder stuk Overpelts erfgoed. Kortom: een wandeling die cultuur en natuur op een idyllische manier samenbrengt!

Vertrek aan de Grote Hof met zijn imposante dreef en wandel door de uitgestrekte bossen naar het mysterieuze landgoed Het Hobos. Rondom Kamphuis de Winner is een gigantisch speelbos, waar kinderen lekker in kunnen ravotten.

Bekijk alle wandelroutes op www.wandeleninlimburg.be of knoop zelf je lussen via het wandelknooppuntennetwerk van Bosland.

De wandelknooppuntenkaart kan je hier kopen of online raadplegen.

 


WANDELEN IN BOSLAND

Klik hier voor alle wandelingen in Limburg

Dromen tussen de bomen: nergens doe je het zo afwisselend als in het noorden van Limburg. Hier regeert Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen. 5.137 hectare topnatuur. Waar zelfs de wolf zich thuisvoelt. Bosland bundelt zestien  natuurgebieden. Elk met hun eigen karakter.

Bosland is overdadig genieten van verrassende natuur, elke dag weer een beetje anders.