Beleven

Bosland: wandelgebied Dommelvallei - Heesakkerpark

Bekijk routes

Breugelweg 176, Pelt

Startplaats

2,5 tot 7 km

Afstand
Delen

Bosland: Wandelgebied Dommelvallei - Heesakkerpark

Vanuit de Sevensmolen vertrek je voor een gevarieerde wandeling langs bos, het Heesakkerpark, de Dommelvallei en het tracé van een oude spoorweg.

Dit wandelgebied biedt je een zicht op de Dommelvallei. Onderweg ontdek je molens in een afwisselend landschap. Als je geluk hebt, zie je in het voorjaar misschien wel het zeldzame groentje (vlinder) of in de zomer de kleine ijsvogelvlinder. Het gemeentelijke wandelpark Heesakkerpark biedt verschillende boomsoorten, een avontuurlijk speellandschap, een natuurlijk kunstwerk op een eilandje, en een windmolen. Trek ook wat tijd uit voor een bezoek aan de molens en het molenmuseum.

Bekijk alle wandelroutes op www.wandeleninlimburg.be of knoop zelf je lussen via het wandelknooppuntennetwerk van Bosland.

De wandelknooppuntenkaart kan je hier kopen of online raadplegen.

 


WANDELEN IN BOSLAND

Klik hier voor alle wandelingen in Limburg

Dromen tussen de bomen: nergens doe je het zo afwisselend als in het noorden van Limburg. Hier regeert Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen. 5.137 hectare topnatuur. Waar zelfs de wolf zich thuisvoelt. Bosland bundelt zestien  natuurgebieden. Elk met hun eigen karakter.

Bosland is overdadig genieten van verrassende natuur, elke dag weer een beetje anders.