Agenda

Zomersnoeicursus hoogstamboomgaarden (VOLZET)

Leer hoogstamfruitbomen snoeien.Terug naar overzicht

Sint-Jozefstraat 44, 1840 Londerzeel

Startplaats

3 September 2022 | 09u00

Start

3 September 2022 | 16u00

Einde

6 euro

prijs
Delen

Heb je zelf hoogstamfruit of wil je in de toekomst graag een boomgaard aanleggen? Heb je net hoogstamfruitbomen aangekocht via onze actie Behaag je tuin? Onze basissnoeicursus maakt je wegwijs om je bomen ‘in vorm’ te houden.

Een correcte snoei is niet alleen van belang voor een rijke oogst, maar draagt ook bij tot het vormen van gezonde en landschappelijk waardevolle hoogstamfruitbomen, die voor mens én dier veel te bieden hebben.

Deze cursusdag bestaat uit een halve dag van theorie en een halve dag praktijk. Je neemt zelf de snoeischaar in de hand en snoeit onder begeleiding van een expert een aantal fruitbomen van diverse leeftijden.

Deze zomersnoeicursus vindt plaats op zaterdag 3 september 2022. We raden aan om meteen de beide modules (winter- en zomer) te volgen, maar dit is niet verplicht. De wintersnoeicursus gaat door op zaterdag 26 februari 2022.

Deze cursus is een initiatief van Regionaal Landschap Brabantse Kouters i.s.m de gemeente Londerzeel, de Nationale Boomgaardenstichting vzw en wordt financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.

Praktisch

  • zaterdag 3 september 2022 van 9u tot 16u
  • Londerzeel
  • kostprijs: 6 euro voor één module (enkel winter), 10 euro voor beide modules (winter- en zomersnoeicursus)
© RLBK
© RLBK