Agenda

Snoeicursus hoogstamboomgaarden: VORMSNOEI

Leer jonge hoogstamfruitbomen snoeien in onze tweedelige cursus.Asse

Startplaats

21 maart 2024 | 19u30

Start

7 September 2024 | 16u30

Einde

40

prijs
Delen

Heb je zelf hoogstamfruit of wil je in de toekomst graag een boomgaard aanleggen? Heb je net hoogstamfruitbomen aangekocht via onze actie Behaag je tuin?

Onze tweedelige basissnoeicursus 'Vormsnoei' maakt je wegwijs om je jonge bomen ‘in vorm’ te houden. Door gericht te snoeien zorg je voor de ontwikkeling van een stevige, open kroon, waar veel lucht en licht aan de takken kan. Zo krijg je een gezonde boom én lekker fruit. Een correcte snoei draagt ook bij tot het vormen van gezonde en landschappelijk waardevolle hoogstamfruitbomen, die voor mens én dier veel te bieden hebben.

De cursus bestaat uit twee dagen. In maart behandelen we de wintersnoei, in september de zomersnoei. Je kan enkel inschrijven voor de twee dagen samen. De zomersnoei bouwt immers voort op de wintersnoei. Zo zie je de evolutie en gevolgen van je snoeiwerk. 

Je krijgt telkens een avond theorieles en in het weekend gaan we een voormiddag lang jonge bomen in Kruisborre, Asse, snoeien onder begeleiding van de fruitboomexpert van POMKO. Enkel door zelf te oefenen krijg je het snoeien onder de knie!

Praktisch

  • donderdag 21 maart van 19u30 - 21u: theorieles in Oud Gasthuis, Huinegem 4, Asse
  • zondag 24 maart van 9u30 - 12u15: praktijkles VORMSNOEI in Kruisborre (Mazier, Asse)
  • donderdag 5 september van 19u30 - 21u: theorieles in Oud Gasthuis, Huinegem 4, Asse
  • zaterdag 7 september van 9u30 - 12u15: praktijkles VORMSNOEI in Kruisborre (Mazier, Asse)

Inschrijven kan door het webshopformulier in te vullen en meteen online te betalen. De totale kostprijs bedraagt 40 euro, daarvoor krijg je twee avonden theorie en twee voormiddagen praktijkles.

Deze cursus is een initiatief van Regionaal Landschap Brabantse Kouters i.s.m de gemeente Asse en wordt financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant. Dieter van POMKO geeft de snoeicursus.

 


Jouw bestelling

Koop hier onze producten

Vormsnoei hoogstamfruitbomen €40,00 | aantal beschikbaar: 0


Opmerkingen

Vul uw gegevens in

Vul onderstaande gegevens in en ga verder naar veilig online betalen

© RLBK
© RLBK
© RLBK