Agenda

Event “ERFGD ZKT KNSTNR” Ontmoetingsdag Inter_Linie

Kom naar onze netwerkdag voor kunstenaars en militair erfgoed.Vestinglaan 55, Binnenfort Fort 5, 2650 Edegem

Startplaats

18 November 2023 | 14u00

Start

18 November 2023 | 18u00

Einde
Delen

ERFGD ZKT KNSTNR

Speeddates met militair erfgoed

Kunstenaars en Antwerpse forten, a match made in heaven?

Ben je beeldend kunstenaar, theatermaker, schrijver of dichter en word je graag uitgedaagd in een inspirerende omgeving? Wij stellen je Vesting Antwerpen voor.

‘Vesting Antwerpen’ is de historische aanduiding van alle Antwerpse verdedigingswerken, van de middeleeuwse stadskern tot de betonforten uit het Interbellum. Ze zijn nu al vaak een inspiratiebron voor creatieve makers.

Inter_Linie wil die band tussen kunst en erfgoed nog meer aanhalen.

Voor deze eerste editie stellen 9 locaties zich tijdens een speed date aan jou voor. Hangt er iets in de lucht? Is er een match? Of word je op wel meerdere forten verliefd? Stel je keuze(s) samen en we bekijken als echte matchmakers waar jij je droom best kan verwezenlijken.

Wij zorgen er ook voor dat je de locatie kan bezoeken en de ‘sleuteldrager’ persoonlijk leert kennen. Zoek je naar ondersteuning om je productiekosten te betalen? Wij zoeken mee en brengen je in contact met mogelijke subsidielijnen.

  • We zijn te gast bij  BLWRK aan Fort 5 in Edegem
  • Vestinglaan 55, Binnenfort Fort 5, Edegem
  • 18 november 2023 van 14.00 uur tot 18.00 uur
  • Gratis

 

© Fort 5 Joost Joossen

Tijdens het maakproces gaan we bij elkaar op bezoek, en we organiseren publieksevents zodat een breed publiek wordt aangesproken. Zo laten we kunstliefhebbers kennismaken met het mooie militaire erfgoed, en erfgoedliefhebbers met kunst & cultuur.

Schrijf je nu in voor de speeddates via onderstaand formulier! (inschrijvingen afgesloten)

Dit project is een samenwerking tussen Erfgoed Voorkempen, De Zuidrand, Rivier&Land, Kempens Karakter, Erfgoedlab Antwerpen en Erfgoedcel Waasland

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Inschrijven kan via het formulier hieronder of 03 312 98 76. We sluiten de inschrijvingen af op 13/11/2023.