Agenda

Fietstocht Kleine Nete: Leren over het water vanop de fiets

Verken de valleien van de Kleine Nete en de Aa per fiets. Houd regelmatig halt langs de route en leer bij over het belang van water voor mens en natuur. Een leuke activiteit voor het hele gezin binnen de Vlaamse Waterdagen & Netedagen.

Download de route (gpx)

Vorselaarsebaan 56 2200 Herentals

Startplaats

30km

Afstand

25 maart 2023 | 10u00

Start

25 maart 2023 | 17u00

Einde
Delen

Over

Verken de valleien van de Kleine Nete en de Aa per fiets. Houd regelmatig halt langs de route en leer bij over het belang van water voor mens en natuur. Ontdek waarom en hoe er rond water gewerkt wordt in de beide valleien. Laat je onderdompelen in de wereld van vernatting, hermeandering, ontharding, valleiherstel, … tijdens deze afwisselende fietstocht tussen Herentals, Grobbendonk, Vorselaar en Lille.

De fietstocht heeft een lengte van ongeveer 30 km, langswaar verschillende tussenstops zullen worden voorzien. Een aantal van deze tussenstops zullen bemand zijn, andere zijn voorzien van informatieborden.

De fietstocht is door iedereen vrij te fietsen op zaterdag 25 maart tussen 10u en 17u. Inschrijven is niet nodig. Reken op een drietal uur om de volledige route af te leggen, mogelijke drankpauzes niet inbegrepen.

De route en een overzicht van de tussenstops zijn beschikbaar vanaf 8 maart 2023 via deze pagina. De route zal voorzien zijn van bepijling. Een deel van de route loopt over onverharde paden, maar is bij normale weersomstandigheden toegankelijk voor elk type fiets.

 

In principe kan de route overal aangevat worden. Kom je echter met de wagen, zijn volgende start- en stopplaatsen aangewezen:

  • Parking Netepark (Vorselaarsebaan 56, 2200 Herentals)
  • Parking gemeentehuis Vorselaar (Nieuwstraat 21, 2290 Vorselaar)

Bij de eerste stop kan je ook een geprint kaartje meenemen.

 

Partners: Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, stad Herentals, gemeente Lille, gemeente Vorselaar, gemeente Grobbendonk, VMM, VLM, ANB, Provvcincie Antwerpen, Natuurpunt, Boerennatuur Vlaanderen, KVRI Vorselaar

#Netedagen23

Sneakpeek

 

Praktisch

Datum: 25 maart, doorlopend fietsen tussen 10u en 17u langs bemande stops en infoborden die je meer leren over water en de Kleine Nete, exacte fietsroute (ca. 30 kilometer) vind je hieronder.

Je kan parkeren en starten vanaf

  • Parking Netepark (Vorselaarsebaan 56, 2200 Herentals)
  • Parking gemeentehuis Vorselaar (Nieuwstraat 21, 2290 Vorselaar)

of ergens inpikken op de bewegwijzerde route.

Meer info: jef.deschutter@rlkgn.be

 

Route

Bekijk en/of print de route Download de GPX-file

De flyers met route zijn telkens beschikbaar op de eerste stop na de parking (na parking Netepark = stop kasteel Le Paige, na parking Vorselaar = stop langs de Aa). Je komt er via de kleine Nete pijlen.