Agenda

Infoavond 'De natuurvriendelijke tuin'25 April 2024 | 20u00

Start

28 April 2024 | 12u00

Einde

gratis

prijs

Lente

Seizoen
Delen

De natuurvriendelijke tuin

We verwelkomen je graag op onze boeiende infoavond over natuurvriendelijke tuinen. 

De natuurvriendelijke tuin is meer dan alleen een groen gazon en enkele bloemperken. Het is een leefomgeving waarin wilde planten de ruimte krijgen om te groeien, waar dieren zoals vlinders, bijen en kevers zich thuis voelen, en waar het maaien van het gras plaatsvindt in harmonie met de natuurlijke cyclus. Tijdens deze infoavond zullen we je informeren en inspireren over de vele aspecten van het creëren en onderhouden van een dergelijke tuin. 

Een belangrijk aspect dat aan bod komt, is gefaseerd maaien. Leer hoe je op een ecologische manier kunt maaien, rekening houdend met de levenscyclus van planten en de behoeften van verschillende diersoorten. Ontdek hoe gefaseerd maaien niet alleen de biodiversiteit bevordert, maar ook bijdraagt aan een mooi en natuurlijk ogend tuinlandschap. 

De infoavond biedt ook ruimte voor vragen zodat u de kans krijgt om meer te weten te komen over specifieke aspecten van het natuurvriendelijk tuinieren. Bovendien zullen lokale experts aanwezig zijn om praktische tips te delen en op individuele vragen te beantwoorden. 

Op zondag 28 april 2024 kunnen de geïnteresseerde deelnemers van deze infoavond een kijkje nemen in een natuurlijke tuin en in praktijk ervaren hoe dit er kan uitzien. Dit tuinbezoek is beperkt tot 20 deelnemers. 

We organiseren deze vorming in samenwerking met Zeis en Bijl. 

Praktisch

Infoavond          

Donderdag 25 april 2024 - 20u00 - 22u30  

Huize Hageland,Oudepastoriestraat 22, 3390 Tielt-Winge

Parkeren vooraan of op de evenementenweide

max. 30 deelnemers

Tuinbezoek

Zondag 28 april 2024 – 9u30 - 12u00

Tuin in Tielt-Winge, de juiste locatie wordt na inschrijving meegedeeld 

max. 20 deelnemers, enkel voor deelnemers van de infoavond op 25/4

 

Beide activiteiten zijn gratis. Om deel te nemen kan je je inschrijven via onderstaand formulier. 

 

Email